Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas voor Android

GTA: San Andreas is terug en beter dan ooit!

Het inmiddels 10-jaar-oude Grand Theft Auto: San Andreas weerstaat de tand des tijds met deze nieuwe release voor Android-apparaten. Grand Theft Auto: San Andreas biedt een ongekende game-ervaring met één van de beste console-naar-mobiel-ports ooit. 

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Uren aan verslavende gameplay
  • Verbeterde graphics
  • Toffe soundtrack
  • Uitstekende voice acting

TEGEN

  • Besturing hapert in sommige situaties

Excellent
9

Het inmiddels 10-jaar-oude Grand Theft Auto: San Andreas weerstaat de tand des tijds met deze nieuwe release voor Android-apparaten. Grand Theft Auto: San Andreas biedt een ongekende game-ervaring met één van de beste console-naar-mobiel-ports ooit. 

Word de bendeleider

Hoe speel je de game?

Graphics en geluid

Grand Theft Auto: San Andreas was de laatste editie in de Grand Theft Auto-reeks voor de PlayStation 2-console. Voor degenen die het origineel nog nooit hebben gespeeld: San Andreas was een doorbraak op het gebied van sandbox-gaming en de enorme schaal van de game was toentertijd overweldigend. Het verhaal van Grand Theft Auto: San Andreas vertelt als de American Dream en speelt zich af in de stad San Andreas (gebaseerd op het Los Angeles van de jaren negentig). De hoofdpersoon, Carl Johnson, is teruggekeerd naar San Andreas om zijn bende, The Grove Street Family, naar de top te helpen. In het verhaal, met maar liefst 20 tot 30 uur aan gameplay, vecht CJ tegen rivaliserende bendes, scheurt hij door de stad en overvalt hij casino's.

Wil je iets anders doen dan het hoofdverhaal volgen? Grand Theft Auto: San Andreas biedt je gelukkig genoeg mogelijkheden om buiten het verhaal om de stad op zijn kop te zetten. Daarnaast is Carl's uiterlijk volledig te personaliseren. Je kiest niet alleen uit een grote verzameling kleding, haarstijlen en tatoeages, maar je maakt Carl ook sterker in de sportschool. In San Andreas rijden meer dan verschillende 240 voertuigen rond die je allemaal kunt stelen: fietsen, motoren, auto's, vrachtwagen, speedboten en jachtvliegtuigen, je kunt het zo gek niet bedenken. Hoe meer tijd je in deze voertuigen doorbrengt, hoe beter Carl ze uiteindelijk bestuurt. 

Georganiseerde chaos

Andere extra missies en mini-games bestaan uit overvallen, dates met meisjes, vintage arcade games en het samenstellen van een bende om je territorium uit te breiden. Grand Theft Auto: San Andreas herbergt zo veel vermakende activiteiten, dat de gehele lijst simpelweg niet in deze review past. Om je progressie op te slaan, maak je gebruik van de verschillende checkpoints. Op die manier hoef je niet bij elke missie opnieuw te beginnen, mocht je onverhoopt doodgaan.

Eén van de leukste aspecten van Grand Theft Auto: San Andreas is de vrijheid om compleet uit je dak te gaan. Veel gamers gebruiken Grand Theft Auto: San Andreas om even wat stoom af te blazen en flink tekeer te gaan in San Andreas. De gigantische speelwereld, de vele karakters en het grote aantal wapens zijn alles wat je nodig hebt om op een echte Grand Theft Auto-slooptocht te gaan.

Ontwikkelaar Rockstar heeft veel moeite gestoken in het creëren van een comfortabele besturing van de mobiele versie van Grand Theft Auto: San Andreas. De besturing is volledig naar je eigen hand te zetten, waarbij je zelfs het tilt-mechanisme van je telefoon gebruikt. Over het algemeen bedien je het hoofdpersonage met twee duimen, alsof je een arcade game met twee joysticks speelt. Dit besturingsmechanisme werkt naar behoren, al zijn er een aantal situaties in het spel waarbij de joystick-besturing problemen oplevert.

Met name bij het besturen van een voertuig of het gericht schieten, kom je met twee duimen te kort. Ook als je tijdens het rijden twee knoppen tegelijk in moet drukken, merk je dat de touch-besturing niet ideaal is.

De besturingsproblemen los je eenvoudig op door een externe controller te gebruiken, al moet je de controller dan wel altijd bij je hebben. De besturing is in feite het enige obstakel dat in de weg staat om Grand Theft Auto: San Andreas tot een perfecte game te bestempelen. Hoewel de incidentele besturingsproblemen de gameplay niet bederven, zorgen ze wel af en toe voor wat frustratie.

De tien jaar oude graphics zijn door Rockstar opgepoetst met betere kleuren, schaduwen en structuren. Grand Theft Auto: San Andreas is qua graphics echter niet te vergelijken met het prachtige GTA 5. Als je de grootte van spel in acht neemt, zijn de graphics absoluut niet slecht, ook vooral gezien de leeftijd. Veel games uit de verschillende app-winkels kunnen hier nog een puntje aan zuigen. 

Grand Theft Auto: San Andreas heeft misschien wel het beste geluid van alle mobiele games. In het spel hoor je maar liefst 861 verschillende stemmen. Sommige stemmen herken je absoluut, aangezien bekende personen zoals Samuel L. Jackson, Axl Rose en James Woods de voice acting verzorgen. Door deze uitstekende conversaties lijkt het af en toe of je in een film bent beland. 

De soundtrack van het spel is net zo goed als die van andere Grand Theft Auto-versies. Je kiest uit elf radiostations met elk hun eigen specifieke genre. Zo is er qua muziek voor ieder wat wils. Denk hierbij aan Dr. Dre, Rage Against The Machine of zelfs Willie Nelson. Het luisteren naar de radio voegt absoluut wat toe aan de spelervaring.

Conclusie

Ondanks de haperende besturing is Grand Theft Auto: San Andreas één van de beste games voor smartphones ooit gemaakt. Zowel nieuwe gamers als fans van het origineel halen hun hart op met deze unieke en bikkelharde game. 

Meeste downloads Actiespellen voor android

Grand Theft Auto: San Andreas

Download

Grand Theft Auto: San Andreas 1.08

Beoordelingen about Grand Theft Auto: San Andreas

×